Ajankohtaista

Uusi tilintarkastuskertomus

Tilintarkastuskertomus on uudistunut osittain tilintarkastuslain muutosten sekä kansainvälisten tilintarkastusstandardien (ISA-standardit) muutosten myötä. Uusia tilintarkastuskertomuksia annetaan tilikausilta, jotka ovat päättyneet 31.12.2016 tai sen jälkeen. Uusi tilintarkastuskertomus poikkeaa aiemmasta sisältönsä ja rakenteensa puolesta. Kertomus on jatkossa informatiivisempi ja sen myötä toisaalta myös jonkin verran pidempi.

Suomen Tilintarkastusammattilaiset (Tilintarkastus.fi-asiantuntijaketju) on tehnyt selvitys- ja kehittämistyötä muutosten sovittamiseksi mahdollisimman hyvin pien- ja mikroyritysten sekä asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Tavoitteena on ollut entistä selkeämpi ja luettavuudeltaan parempi tilintarkastuskertomus, joka vastaa erityisesti tilintarkastuslain vaatimuksiin sekä tilintarkastuskertomuksen käyttäjien tarpeisiin.

Tämän työn perusteella olemme laatineet tilintarkastuskertomusmallit eri yhteisömuotoja varten tilanteisiin, joissa tarkastuskohde on KPL 1 luvun 4 a §:ssä tarkoitettu pienyritys.

Esittelemme tällä sivustolla näistä malleista muutamia:

Mallit tulevat todennäköisesti jonkin verran vielä hioutumaan kevään 2017 kuluessa ja niitä päivitetään sitä mukaa tälle sivulle. Mallien soveltaminen on aina kunkin tilintarkastajan omassa ammatillisessa harkinnassa.

Kehitystiimissä ovat olleet mukana Tilintarkastus.fi-asiantuntijaketjun jäsenet HT Matti J. MäkinenHT Jukka PrepulaHT Susanna Ahola ja HT Ville Kervinen. Lisäksi tiimiin on kuulunut ulkopuolisena asiantuntijana HT Lasse Åkerblad.

 

Hyvää toimistotilaa pukinmäessä

Edullista ja käytännöllistä toimistotilaa vuokrataan erityisesti taloushallinnon ja juridiikan ammattilaisille, kuten kirjanpitäjille, tilintarkastajille, verokonsulteille, asianajajille jne.

Osoitteessa Pukinmäenaukio 4

  • Erinomainen sijainti KEHÄ 1:n ja Pukinmäen juna-aseman vieressä
  • Hyvät julkiset yhteydet joka suuntaan
  • Huoneita saatavilla valintasi mukaan Martelan toimistokalusteilla tai ilman
  • Autopaikkoja vuokrattavissa viereisessä autohallissa.

 

Kysy lisää: 0500 666 696 (Matti A. Mäkinen)

Haluatko tietää lisää palveluistamme?​